Képzőintézmény

A felnőttképzés az oktatás egyik azon ágazata, akik szerepe az utóbbi években felértékelődött, nagyobb odafigyelést kapnak. Fontos látni, hogy a felnőttképzéssel foglalkozó intézmények nem a közoktatás vagy felsőoktatás körébe tartoznak, jogi keretei és működési feltételeire más törvények, rendeletek vonatkoznak. Ugyanakkor azt is fontos felismerni, hogy a felnőttek képzésére (legyen az bármilyen jellegű képzés) az egyik leghivatottabb intézményesített rendszer az engedéllyel rendelkező felnőttképzési intézmények, akik tevékenységüket törvényes körülmények között folytatják, betartva a mindenkori előírásokat, szabályokat.

A képzőintézmények tevékenységüket csak akkor folytathatják (illetve kezdhetik meg), ha rendelkeznek nyilvántartási számmal. A MATRIX CBS Kft. esetében ezen nyilvántarási szám: 06-0003-07. Az intézmények tevékenységét a 2001. évi CI. törvény szabályozta, egészen 2013. szeptemberéig, amikor is életbe lépett az új törvényi szabályozás (2013. évi LXII. tv. a felnőttképzésről). A 2001 évi törvényhez kapcoslódó korményrendeletekben definiálódott az akkreditáció, mint egyfajta minősítés lehetősége. Az akkreditáció nem volt kötelező a képzők számára, de akik rendelkeznek(tek) ezen tanúsítványokkal, azok az intézmények minőséget is képviseltek munkájukban. A MATRIX CBS Kft. 2009 óta folyamatosan rendelkezik intézményi akkreditációval (lajstromszám: AL-1957), illetve program akkreditációs engedélyekkel is; angol nyelvi képzés- PL-5536/0014, német nyelvi képzés-PL-8351/005

Ezen intézményi és program akkreditációk a jogszabályi átmenetekben jelenelg még érvényesek, melyek átvezetésére/ megújítására valamennyi képzőnek fel kell készülnie, ha továbbra is ezen tevékenységgel kíván foglakozni. A MATRIX CBS Kft. megkezdte az új jogszabályi kereteknek való megfeleltetését, intézménye és programjai tekintetében egyaránt. Képzőintézményünk továbbra is várja Önt, megszokott színvonalú szolgáltatásaival!

Kapcsolat információk

MATRIX CBS Kft

Pulcz utca 3-2

Szeged

H-6724

Tel: +36 70 327 2146

info@matrixcbs.com

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KÉRDÉSE VAN?

MATRIX A TWEETEREN...