társalKODÓ nyelvvizsga - GYIK

GYIK társalKODÓ nyelvvizsga

Nem találtam meg a keresett információt a honlapon, hol és kitől tudhatnám meg?

Írjon a tarsalkodo@kodolanyi.hu e-mail címre, vagy hívja ügyfélszolgálatunkat a 22/501-117-es telefonszámon. Munkatársaink készségesen segítenek!

GYIK Kategória: társalKODÓ nyelvvizsga

Lehet-e a vizsgám halasztását kérni?

Ha a vizsgázó a számára kijelölt időpontban nem tud a vizsgán megjelenni, akkor a vizsga előtt legkorábban 10 nappal a vizsga napjáig írásban kérheti a vizsga elhalasztását az arra rendszeresített nyomtatványon (Vizsgahalasztási kérelem) a vizsgahalasztási díj (3.500,- Ft) befizetésével együtt. A kérelmet az írásbeli / hallás utáni szövegértés vizsga előtti munkanapig el kell juttatni a vizsgahelyre személyesen, postai úton vagy faxon.

A vizsga után csak rendkívüli esetben kérhető a halasztás!

Halasztott vizsga esetén a vizsgadíj nem téríthető vissza. Halasztás egy alkalommal kérhető a következő vizsgaidőszakra.

Egynyelvű vizsgát csak egynyelvűre, kétnyelvű vizsgát csak kétnyelvűre lehet halasztani.

 

A 2008. szeptemberi vizsgaidőszaktól kezdődően az új kormányrendelet - 137/2008. (V.16.) - (http://www.nyak.hu/doc/jogszab/137-2008.asp) értelmében változnak a vizsgázás szabályai, a következő módon:

  • Nyelvvizsgára minden a jelentkezés évében 14. életévét betöltött személy jelentkezhet.
  • A továbbiakban nincs lehetőség a vizsgák rendkívüli halasztására (a vizsgák előtti indoklás nélküli halasztás az eddigi kikötésekkel változatlanul megmarad).
GYIK Kategória: társalKODÓ nyelvvizsga

Ha sikertelen a vizsgám kérhetem-e annak felülvizsgálatát?

A vizsgázó a Vizsgaközpont Ügyfélszolgálati Irodájában az eredmény közzétételétől számított 15 napon belül felülvizsgálati kérelmet nyújthat be, függetlenül attól, hogy dolgozatát megtekintette-e.

A Vizsgaközpont ebben az esetben egy különbizottságot állít fel, amely a dolgozatot újra értékeli.

GYIK Kategória: társalKODÓ nyelvvizsga

Van lehetőség a dolgozatom megtekintésére?

Természetesen. Az írásbeli dolgozatok, a hallás utáni szövegértést mérő tesztlapok, illetve a szóbeli jegyzőkönyvek megtekinthetőek, de csak a székesfehérvári vizsgaközpontban előzetes, telefonon egyeztetett időpontban.

GYIK Kategória: társalKODÓ nyelvvizsga

Mikor és hogyan kapom kézhez a bizonyítványt?

A letett sikeres vizsgáról a vizsgázó államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt kap, melyben az adatok négy nyelven szerepelnek (magyar, angol, francia, német). A bizonyítványokat (általában az írásbeli vizsgát követő 8-9. héten) ajánlott levélben postázzuk.

GYIK Kategória: társalKODÓ nyelvvizsga

Kapcsolat információk

MATRIX CBS Kft

Pulcz utca 3-2

Szeged

H-6724

Tel: +36 70 327 2146

info@matrixcbs.com

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KÉRDÉSE VAN?

MATRIX A TWEETEREN...